World Sambo Championships 2016. Sofia (Bugarska)

World Sambo Championships 2016. Sofia (Bugarska) - rezultati

 

Završilo je najveće i najteže seniorsko natjecanje u ovoj godini za Sambo sportaše, a Hrvatska je i ovaj put imala svoje predstavnike na tom događaju.

Dejan Gunjavić (82kg), Matija Radielović (90kg), te Dominik Sumpor (74kg) branili su boje Lijepe naše ovaj put u Sofiji, glavnom gradu Bugarske, u atraktivnoj dvorani Arena Armeec.

Oba borca u disciplini "COMBAT SAMBO" (Dejan i Matija) su izgubila prvu borbu, ždrijeb je bio izuzetno težak, što potvrđuje i finalni rezultat  jer su oba povučena u repasaž. Iz druge prilike tražili su potvrdu za svoj težak rad, u obliku brončane medalje. Nažalost naša oba predstavnika nisu stala na postolje. Dejan Gunjavić je u repasažu izgubio u samom finalu, nakon tri uzastopne pobjede, te si time osigurao visoko plasirano peto (5.) mjesto na svjetskom prvenstvu.

Matija je nakon prve pobjede doživio ozljedu ramena, te bio prisiljen završiti predajom meča. Finalno je rangiran na sedmom (7.) mjestu u kategoriji do 90kg.

Za razliku od Matije i Dejana, Dominik je vrhunski startao u prvoj borbi u disciplini "SPORTSKI SAMBO", brzom pobjedom prisiljavanjem protivnika na predaju (poluga na ruci), ali je nažalost već slijedeću borbu izgubio i time završio svoj put na natjecanju. 

SPORTSKI SAMBO:

 

- Dominik Sumpor do 74kg, neplasiran

 

COMBAT SAMBO:

 

- Dejan Gunjavić do 82kg, 5. mjesto

 

- Matija Radielović do 90kg, 7. mjesto

 

 ždrijeb (-74KG)ždrijeb (-82KG)ždrijeb (-90KG)