Hrvatska osvojila dvije medalje na Europskom prvenstvu u Novom Sadu!


Izvrsne vijesti stižu nam iz Srbije, u Iznimno jakoj konkurenciji 24 države, 383 natjecatelja u Novom Sadu na Europskom SAMBO prvenstvu od 14.09. do 19.09.2022. Hrvatska reprezentacija pod vodstvom izbornika Hrvoja Petranovića te trenera Dejana Gunjavića ostvarila je iznimne rezultate.

Lea Katarina Gobec članica SAMBO kluba ZAG u kategoriji -80 kg, sportski sambo osvojila je srebrnu medalju, te Joško Marković član SAMBO kluba CROWS u kategoriji combat sambo -79 kg osvojio je brončanu medalja. Izvrsne rezultate postigle su i članice SAMBO kluba MURSA Sara Matijević te Ivana Mandarić koje su u izuzetno teškoj konkurenciji osvojile 5 mjesto, te je falilo malo sportske sreće za medalju, također malo sreće falilo je i Oliveru Makaroviću članu SAMBO kluba ZAG koji je osvojio 5 mjesto. U Juniorskoj i kadetskoj konkurenciji malo je falilo za još nekoliko medalja 5 mjesto osvojio je Enzo Šušković te Ivan Venos također članovi SAMBO kluba ZAG koji su ovim putem pokazali kako budućnost SAMBA u Hrvatskoj nije upitna.

Treba se pohvaliti da su ove godine na Europskom prvenstvu Hrvatsku predstavljali i naši najbolji sudci Sana Višnjić te Josip Ivanišić kojim je pripala ova iznimna čast u velikoj sudačkoj konkurenciji da baš oni budu delegirani za najveće natjecanje, što je još jedan pokazatelj rasta SAMBA kao sporta u Hrvatskoj.

Preostale fotografije možete provjeriti ovdje:

 

 

________________________________________________________________________________________________________________