Lea Katarina Gobec osvojila broncu na svjetskom prvenstvu!

Lea Katarina Gobec, članica Sambo kluba Zag, osvojila je brončanu medalju na netom završenom Svjetskom seniorskom prvenstvu u sambu u Bishkeku u Kirgistanu. Lea je do svog drugog ovogodišnjeg velikog uspjeha došla u disciplini sportski sambo u kategoriji -80 kg.

Podsjećamo, ova se zagrebačka sambistica prije dva mjeseca okitila srebrom na Europskom prvenstvu održanom u Novom Sadu.

Još dvojica zagrebačkih predstavnika  Sambo kluba Zag ostvarili su iznimne rezultate: Patrik Sumpor zauzeo je 5. mjesto u combat sambu do - 71 kg, dok je Dominik Sumpor ostvario dvije pobjede i jedan poraz te zauzeo 9. mjesto. Hrvatska je imala još dva predstavnika na svjetskom prvenstvu koji su pokazali iznimnu borbenost i trud u velikoj konkurenciji članica Sambo kluba Mursa Sara Matijević u kategoriji sportski sambo -50 kg te član Sambo kluba Crows Matej Matošević u kategoriji combat sambo -64 kg.

Veliku čast imao je i hrvatski sudac Josip Ivanišić koji je izabran da sudi na svjetskom prvenstvu.

Čestitamo svim natjecateljima te izborniku Hrvoju Petranoviću na iznimnim rezultatima za Hrvatski SAMBO.

Preostale slike donosimo Vam u nastavku:

_____________________________________________________________________________________________________________