PH ZA MLAĐE DOBNE KATEGORIJE - 18.11.2023. - ZAGREB

U Zagrebu 18.11.2023. u organizaciji Hrvatskog SAMBO saveza i Zagrebačkog SAMBO saveza održano je prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne kategorije.
Na prvenstvu je sudjelovalo 100 najmlađih natjecatelja iz cijele Hrvatske.
Čestitamo svim sudionicima i osvajačima medalja u svim kategorijama.

Slike sa natjecanja donosimo u nastavku:______________________________________________________________________________________________________

DVIJE MEDALJE ZA HRVATSKU NA SVJETSKOM PRVENSTVU U ARMENIJI

Na Svjetskom prvenstvu, koje se od 10. do 12. studenog održalo u glavnom gradu Armenije, Erevanu, hrvatska sambo reprezentacija se vratila sa dvije medalje. Od deset hrvatskih natjecatelja, najuspješniji su bili Lea Gobec i Tin Straža, a oboje su nastupili u sportskom sambu.

Drugog dana natjecanja, u kategoriji do 88 kilograma, Tin Straža je osvojio brončanu medalju. U prvoj borbi je pobijedio predstavnika Ukrajine rezultatom 6:0. Zatim je u drugom krugu izgubio od kasnijeg finalista, predstavnika Kazahstana, rezultatom 5:0. U repasažu je pobijedio prestavnika Rumunjske rezulatom 2:0 i konačno osvojio 3. mjesto pobjedom nad predstavnikom Irana rezultatom 5:0. 

22-godišnjem Tinu je ovo prvi nastup na svjetskom prvenstvu i prva medalja sa velikih natjecanja. To je ujedno i prva povijesna muška medalja za hrvatski sambo na svjetskim prvenstvima.

Zadnji dan natjecanja Lea Gobec je u kategoriji do 80 kilograma osvojila srebrnu medalju. U prvoj borbi je pobijedila prošlogodišnju svjetsku prvakinju, predstavnicu Rusije, rezultatom 2:0. Zatim je u polufinalu bila bolja od predstavnice Mongolije rezultatom 1:0, čime je izborila svoje prvo finale na svjetskim prvenstvima. U samom finalu je izgubila od predstavnice Rumunjske. 

Za Leu ovo nije prva medalja s velikih natjecanja, ona u svojoj kolekciji već ima dva srebra sa europskih prvenstava i broncu sa prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva, ali je zasigurno njezin najveći uspjeh do sada.
______________________________________________________________________________________________________

DVA ZLATA ZA HRVATSKU REPREZENTACIJU NA SVJETSKOM KUPU U SRBIJI

Još jedan izvrstan dan za Hrvatski sport, reprezentacija Hrvatske u SAMBU pod vodstvom izbornika Hrvoja Petranovića osvojila je četiri medalje na Svjetskom kupu u Srbiji u Novom Sadu od 23.09-24.09.2023. Sudjelovalo je 15 zemalja te 108 natjecatelja u sportskom i combat sambu. Zlato za Hrvatsku u Sportskom SAMBU osvojila je članica sambo kluba Zag Lea Katarina Gobec u kategoriji -80 kg te članica sambo kluba Mursa Ivana Mandarić u kategoriji -72 kg, brončane medalje osvojili su u sportskom sambu članica sambo kluba Mursa Sara Matijević u kategoriji -50 kg te u Combat sambu član sambo kluba Crows Matej Matošević u kategoriji -64 kg.

KONAČNA RANG LISTA ZA UPISE U SREDNJE ŠKOLE U SPORTSKA ODJELJENJA

 

KONAČNA LISTA

______________________________________________________________________________________________________ 

PRELIMINARNI POPIS ZA UPISE U SREDNJE ŠKOLE U SPORTSKA ODJELJENJA

KANDIDATI ZA SPORTSKE ODJELE - SAMBO
KRITERIJ ŠPORTSKE USPJEŠNOSTI
______________________________________________________________________________________________________