DVIJE MEDALJE ZA HRVATSKU NA SVJETSKOM PRVENSTVU U ARMENIJI

Na Svjetskom prvenstvu, koje se od 10. do 12. studenog održalo u glavnom gradu Armenije, Erevanu, hrvatska sambo reprezentacija se vratila sa dvije medalje. Od deset hrvatskih natjecatelja, najuspješniji su bili Lea Gobec i Tin Straža, a oboje su nastupili u sportskom sambu.

Drugog dana natjecanja, u kategoriji do 88 kilograma, Tin Straža je osvojio brončanu medalju. U prvoj borbi je pobijedio predstavnika Ukrajine rezultatom 6:0. Zatim je u drugom krugu izgubio od kasnijeg finalista, predstavnika Kazahstana, rezultatom 5:0. U repasažu je pobijedio prestavnika Rumunjske rezulatom 2:0 i konačno osvojio 3. mjesto pobjedom nad predstavnikom Irana rezultatom 5:0. 

22-godišnjem Tinu je ovo prvi nastup na svjetskom prvenstvu i prva medalja sa velikih natjecanja. To je ujedno i prva povijesna muška medalja za hrvatski sambo na svjetskim prvenstvima.

Zadnji dan natjecanja Lea Gobec je u kategoriji do 80 kilograma osvojila srebrnu medalju. U prvoj borbi je pobijedila prošlogodišnju svjetsku prvakinju, predstavnicu Rusije, rezultatom 2:0. Zatim je u polufinalu bila bolja od predstavnice Mongolije rezultatom 1:0, čime je izborila svoje prvo finale na svjetskim prvenstvima. U samom finalu je izgubila od predstavnice Rumunjske. 

Za Leu ovo nije prva medalja s velikih natjecanja, ona u svojoj kolekciji već ima dva srebra sa europskih prvenstava i broncu sa prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva, ali je zasigurno njezin najveći uspjeh do sada.
______________________________________________________________________________________________________